In contact komen met gevoelens

“Raak vetrouwd met je gevoelens zonder ze te benoemen. Probeer als je iets voelt de energie van het gevoel zo lang mogelijk levend te houden door het gevoel te laten uitdijen en je er helemaal door te laten vullen. Verwijd je gevoelens als in een mandala, tot in alle dimensies van tijd en ruimte. Je kunt een diepe voldoening ervaren via je zintuigen maar ook voorbij je zintuigen, dan krijgt alles wat je doet de kwaliteit van die gevoelens…” KN I p.24 (4-e druk).

“Proef je ervaring zo goed als je kunt, kauw, slik, verteer en verspreid de ervaring over je hele lichaam. Je zult verschllende lagen van gevoel en ervaring ontdekken en je bewust worden van de energie in elke molecuul en cel. Vervolgens kun je het contact met deze energie verdiepen totdat elk deel van je lichaam een bron van energie wordt…Begin open aan elke ofening, zonder oordeel of verwachting, want een bepaalde verwachting kan de ervaring blokkeren. Oordelen belemmeren het ervaren…De sleutel tot de beofening van Kum Nye is je gevoelens niet te benoemen, niet te manipuleren en geen speciale betekenis te geven. Als er een oordeel in je opkomt, kun je het gebruiken als een signaal om dieper in je gewaarwordingen en gevoelens te gaan. Merk op welke organen, weefsels en spieren tot leven komen, ga er met je aandacht naartoe en onderzoek ze. Voel je pijn of blijdschaap? Warmte of energie?

Wat is het karakter, de gevoelstoon, de kwaliteit van je ervaring?..” KN I p. 25,26 (4-druk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.