“Ons hart openstellen”

“Als je hart open is, toont al het bestaande zich in zijn natuurlijke schoonheid en harmonie. Dit is geen fantasie – het is mogelijk om zo te kijken of te voelen.. Ons hart onthult ons alle kennis. Waarom het hart en niet het verstand? Omdat het ego ons hoofd beheerst, en ons hart veel vrijer is…We moeten onze warme en positieve gevoelens versterken. Deze warmte is geen oppevlakkige of sentimentele emotie, die ons evenwicht verstoort en eerder paniek veroorzaakt dan rust. Het is echte openheid die wij als een diepe warmte voelen in ons hartcentrum, ons innerlijk heiligdom; ons eigen huis. In het hartcentrum komt onze ware aard tot bloei. Als het hartcentrum zich opent verdwijnen alle blokkades en stroomt er intuitieve energie door ons hele lichaam, waardoor ons gehele zijn tot leven komt.”

Citaat van Tarthang Tulku uit het boek “Leven in Evenwicht”.

"Ons hart openstellen" | "Als je hart open is, toont al het bestaande zich in zijn natuurlijke schoonheid en harmonie. Dit is geen fantasie - het is mogelijk om zo te kijken of te voelen.. Ons hart onthult ons alle kennis. Waarom het hart en niet het verstand? Omdat het ego ons hoofd beheerst, en ons hart veel vrijer is...We moeten onze warme en positieve gevoelens versterken. Deze warmte is geen oppevlakkige of sentimentele emotie, die ons evenwicht verstoort en eerder paniek veroorzaakt dan rust. Het is echte openheid die wij als een diepe warmte voelen in ons hartcentrum, ons innerlijk heiligdom; ons eigen huis. In het hartcentrum komt onze ware aard tot bloei. Als het hartcentrum zich opent verdwijnen alle blokkades en stroomt er intuitieve energie door ons hele lichaam, waardoor ons gehele zijn tot leven komt."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.