Zo wordt Kum Nye een dans

“Als wij eenmaal deze ontspanning aanboren, kunnen we alle gewaarwordingen en emoties leren hanteren met een speelse, open houding en alles wordt ontspanning. We weten dat dezelfde pure energie in elk gevoel aanwezig is, dat zowel “negatieve” als “positieve” emoties veranderlijke energiepatronen zijn…We weten hoe we met het ruwe materiaal van de ervaring moeten omgaan. Elke gewaarwording maken wij eerst wijd en intensiveren we tot hij duidelijk aanwezig is.
Als we de tweede laag van voelen bereiken, maken wij die ook wijder en ervaren dit ten volle, tot we in het laatste niveau komen. Als er een ander gevoel opkomt beginnen wij opnieuw en creëren zo een voortdurende kringloop. De energie vernieuwt zichzelf constant, net zoals de patronen van ons bestaan als levend wezen voortdurend vernieuwd worden. Tijd en leeftijd kunnen deze energie niet vastzetten en bevriezen, want zij is altijd in beweging en ontwikkeling, zonder ooit te vertragen of stil te staan. Dit proces noemen wij “eeuwige jeugd” en het vermogen daartoe ligt in de zintuigen. “  KN I p.23 (2-e druk 1989)
“Voel elke beweging heel precies en voer hem gracieus uit, het gevoel van een danser bij het begin van een dans. Voer elke beweging uit met een lichte concentratie, niet geforceerd, in een soort openheid die gewaar zijn stimuleert…”KN I p. 23 (4-druk)
“Geef je zoveel mogelijk aan elke oefening over. Neem deel met je hele wezen; hart, zintuigen, gewaarzijn, gevoelens en bewustzijn. Breng alles van jezelf in de oefening in. Zowel negatieven als positieve gevoelens zijn onderdeel van de ervaring. Zo wordt Kum Nye een dans waar je jezelf helemaal aan overgeeft..” KNI p.24 (4-e druk 2010).

Zo wordt Kum Nye een dans | <p>"Als wij eenmaal deze ontspanning aanboren, kunnen we alle gewaarwordingen en emoties leren hanteren met een speelse, open houding en alles wordt ontspanning. We weten dat dezelfde pure energie in elk gevoel aanwezig is, dat zowel “negatieve” als “positieve” emoties veranderlijke energiepatronen zijn...We weten hoe we met het ruwe materiaal van de ervaring moeten omgaan. Elke gewaarwording maken wij eerst wijd en intensiveren we tot hij duidelijk aanwezig is.
Als we de tweede laag van voelen bereiken, maken wij die ook wijder en ervaren dit ten volle, tot we in het laatste niveau komen. Als er een ander gevoel opkomt beginnen wij opnieuw en creëren zo een voortdurende kringloop. De energie vernieuwt zichzelf constant, net zoals de patronen van ons bestaan als levend wezen voortdurend vernieuwd worden. Tijd en leeftijd kunnen deze energie niet vastzetten en bevriezen, want zij is altijd in beweging en ontwikkeling, zonder ooit te vertragen of stil te staan. Dit proces noemen wij “eeuwige jeugd” en het vermogen daartoe ligt in de zintuigen. “  KN I p.23 (2-e druk 1989)
“Voel elke beweging heel precies en voer hem gracieus uit, het gevoel van een danser bij het begin van een dans. Voer elke beweging uit met een lichte concentratie, niet geforceerd, in een soort openheid die gewaar zijn stimuleert...”KN I p. 23 (4-druk)
“Geef je zoveel mogelijk aan elke oefening over. Neem deel met je hele wezen; hart, zintuigen, gewaarzijn, gevoelens en bewustzijn. Breng alles van jezelf in de oefening in. Zowel negatieven als positieve gevoelens zijn onderdeel van de ervaring. Zo wordt Kum Nye een dans waar je jezelf helemaal aan overgeeft..” KNI p.24 (4-e druk 2010).</p>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.