De zintuigen openen

“Als de ontspanning dieper wordt, ervaren wij direct de verbinding tussen adem, zintuigen, lichaam en geest. De zintuigen openen nieuwe kanalen en dimensies van ervaren. Ze maken gevoelens van vreugde los die we wijd kunnen maken en kunnen versterken tot we ons alleen daarvan nog gewaar zijn. Elke cel is doordrenkt van de positieve gevoelens van heelheid en vervulling. Zelf tussen de spieren en de weefsels kunnen wij deze heerlijke gevoelens proeven. Als we wekelijk onze zintuigen gebruiken, voelt elk deel van ons lichaam levendig en gezond – mentaal en emotioneel worden we klaarwakker. We ontdekken dat we op elk moment extatische schoonheid kunnen beleven alsof we steeds de mooiste muziek horen of de beste kunstwerken bewonderen. We zijn zijn zelfs in staat om onszelf te genezen, want deze ontspanning roept een gevoelensschakering op die een soort massage wordt, een manier om jezelf te voeden die je steeds verder kan uitbreiden en ontwikkelen.” KN I p.12/13 (4-druk)

 

De zintuigen openen | “Als de ontspanning dieper wordt, ervaren wij direct de verbinding tussen adem, zintuigen, lichaam en geest. De zintuigen openen nieuwe kanalen en dimensies van ervaren. Ze maken gevoelens van vreugde los die we wijd kunnen maken en kunnen versterken tot we ons alleen daarvan nog gewaar zijn. Elke cel is doordrenkt van de positieve gevoelens van heelheid en vervulling. Zelf tussen de spieren en de weefsels kunnen wij deze heerlijke gevoelens proeven. Als we wekelijk onze zintuigen gebruiken, voelt elk deel van ons lichaam levendig en gezond – mentaal en emotioneel worden we klaarwakker. We ontdekken dat we op elk moment extatische schoonheid kunnen beleven alsof we steeds de mooiste muziek horen of de beste kunstwerken bewonderen. We zijn zijn zelfs in staat om onszelf te genezen, want deze ontspanning roept een gevoelensschakering op die een soort massage wordt, een manier om jezelf te voeden die je steeds verder kan uitbreiden en ontwikkelen.” KN I p.12/13 (4-druk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.