Energie opwekken in lichaam en geest

IMG_20171014_182309 - kopie

“Ontspanning kan lichaam en geest genezen door onze innerlijke bronnen weer te laten stromen en ons open te stellen voor gevoelens die meer zijn dan fysieke of zelf mentale gewaarwordingen….Wanneer wij ons ontspannen, wordt een wisselwerking gestimuleerd tussen lichaam, zintuigen, adem, en geest….Naarmate deze gevoelens en energiestromen zich verder kunnen uitbreiden en verzamelen, gaan ze samenvloeien en raken ze geïntegreerd…Iedere zintuiglijke indruk, iedere ademhaling en iedere beweging vergroot en verdiept dan onze vreugde, en ons lichaam gaat werkelijk ervaren. Een diep gevoel van vervulling stroomt door alle aderen en organen; het wordt steeds rijker, totdat de grenzen binnen het lichaam oplossen en ook uiteindelijk ook de begrenzing van het lichaam zelf versmelt met de omringende ruimte. Leven wordt dan genieten, en stimuleren wordt ontspannen. Het weefsel van de ruimte voedt ons. Op het moment dat wij de vervullende intimiteit van rechtstreeks ervaren ontdekken, zien wij dat alles wat zich aandient, elk gevoel en elke gewaarwording, een centrum van ervaren is. Er is niets dat wij kunnen doen of bereiken, want er is geen ”ik” dat ervaart; er is alleen ervaren. Deze kennis stelt ons in staat op een nieuwe manier met “negatieve” emoties zoals verwarring of weerstand om te gaan. Wij gaan inzien dat ook die emoties flexibele vormen van levensenergie en ervaren zijn en dat die in positieve richting open kunnen gaan.” KN II p.94/95 (2-druk 1992)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.