Energie opwekken in lichaam en geest

“Ontspanning kan lichaam en geest genezen door onze innerlijke bronnen weer te laten stromen en ons open te stellen voor gevoelens die meer zijn dan fysieke of zelfs mentale gewaarwordingen….Wanneer wij ons ontspannen, wordt een wisselwerking gestimuleerd tussen lichaam, zintuigen, adem, en geest….Naarmate deze gevoelens en energiestromen zich verder kunnen uitbreiden en verzamelen, gaan ze samenvloeien en raken ze geïntegreerd…Iedere zintuiglijke indruk, iedere ademhaling en iedere beweging vergroot en verdiept dan onze vreugde, en ons lichaam gaat werkelijk ervaren….Er is niets dat wij kunnen doen of bereiken, want er is geen ”ik” dat ervaart; er is alleen ervaren. Deze kennis stelt ons in staat op een nieuwe manier met “negatieve” emoties zoals verwarring of weerstand om te gaan. Wij gaan inzien dat ook die emoties flexibele vormen van levensenergie en ervaren zijn en dat die in positieve richting open kunnen gaan.” KN II p.94/95 (2-druk 1992)

IMG_20180609_212734

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.