Aandacht wijd maken

“Probeer gewoon het gevoel van ontspanning wijd te openen. Een groeiend gevoel van ontspanning zal je lichaam voeden en je hele wezen gezonder maken. Je hoeft niets speciaals te doen om dit voor elkaar te krijgen. Je ervaring van alertheid en ontspanning is zelf het middel om lichamelijke energie te transformeren. Je lichaam doet het zelf. Blijf na afloop van een oefening of massage rustig zitten, je kunt je als het ware onderdompelen in de fysieke gewaarwordingen… Je hoeft er niks voor te doen. Als je die gewaarwordingen wilt vasthouden door ze te analyseren of in te delen, onderbreek je de stroom. Als je gewoon open blijft, zul je merken dat de energie zichzelf stimuleert.”KN I p.28 (4-druk)
“Je zult merken dat je alle oefeningen die je met inspanning doet, ook op een ontspannen manier kunt uitvoeren en dat de oefeningen die je “losjes” doet, ook met inspanning kunnen worden verricht. Naarmate je je meer bewust gaat worden van subtiele innerlijke gevoelens, zul je ontdekken hoe je zowel het tempo als de inspanning waarmee je de oefening doet, kunt gebruiken om de gevoelschakeringen van iedere oefening te versterken en wijder te laten worden. Laat het beoefenen van Kum Nye een open ontdekkingstocht zijn naar je innerlijke zintuigen en gevoelens. Naarmate je lichaam en geest meer geïntegreerd raken, zal je eigen gevoel van steeds groter evenwicht je gids worden.”KN II p. 157 (4-druk)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.