Vergankelijkheid en frustratie

“We kunnen onze levenspatronen zorgvuldig bestuderen en beginnen te accepteren dat de meest subtiele gehechtheden en negativiteit ons doen lijden. Tegelijkertijd met het groeien van ons inzicht en gewaarzijn gaan we zien hoe belangrijk het is om onze emoties, gehechtheden en negativiteit los te laten, en zien we ook dat de uiteindelijke oplossing binnenin ons ligt. Pas als we onze pijnlijke situatie  werkelijk onder ogen zien, kunnen we onze diepst gewortelde gewoontes gaan veranderen en werkelijk vooruitgang maken. Omdat onze omgeving en dagelijkse ervaring zo onnatuurlijk zijn, is het vaak moeilijk zelfs ook maar te herkennen wat gezond en heilzaam is. Wanneer wij echter uiteindelijk besluiten om op een gezonde en evenwichtige manier te gaan handelen, ontstaat er in ons leven op natuurlijke wijze een nieuw patroon. Om deze veranderingen te bewerkstelligen hoeven wij zelfs ons huis en onze familie niet te verlaten – de veranderingen voltrekken zich in onszelf.” p. 19  uit  het boek: “Leven in Evenwicht” van Tarthang Tulku.

Vergankelijkheid en frustratie | "We kunnen onze levenspatronen zorgvuldig bestuderen en beginnen te accepteren dat de meest subtiele gehechtheden en negativiteit ons doen lijden. Tegelijkertijd met het groeien van ons inzicht en gewaarzijn gaan we zien hoe belangrijk het is om onze emoties, gehechtheden en negativiteit los te laten, en zien we ook dat de uiteindelijke oplossing binnenin ons ligt. Pas als we onze pijnlijke situatie  werkelijk onder ogen zien, kunnen we onze diepst gewortelde gewoontes gaan veranderen en werkelijk vooruitgang maken. Omdat onze omgeving en dagelijkse ervaring zo onnatuurlijk zijn, is het vaak moeilijk zelfs ook maar te herkennen wat gezond en heilzaam is. Wanneer wij echter uiteindelijk besluiten om op een gezonde en evenwichtige manier te gaan handelen, ontstaat er in ons leven op natuurlijke wijze een nieuw patroon. Om deze veranderingen te bewerkstelligen hoeven wij zelfs ons huis en onze familie niet te verlaten - de veranderingen voltrekken zich in onszelf." p. 19  uit  het boek: "Leven in Evenwicht" van Tarthang Tulku.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.