Gevoelens en energie stimuleren

“In Kum Nye zijn verschillende manieren, zowel bewegend als stil zittend, om de stroom van gevoelens en energie te stimuleren die lichaam en geest integreert. Eerst ontwikkelen wij stilte in lichaam, adem en het denken. Door gewoon stil te zitten en te ontspannen kunnen wij gevoelens onderscheiden die we ons gewoonlijk niet bewust zijn. Aan die ontspanning voegen wij dan het ademen toe door neus en mond, zo rustig en gelijkmatig dat wij ons nauwelijks bewust zijn van in- en uitademen, een manier van ademen die ons in contact brengt met de positieve kracht van het keel centrum.

Als de adem tot rust komt vliegen er minder afleidende gedachten en beelden door ons hoofd en komt het hele lichaam tot leven. Onze mentale en fysieke energie wordt verfrist en zo kalm als een helder bergmeer. We ontdekken een gevoel dat voor lichaam, de adem en het denken gelijk is – kalm, helder en diepgaand – dat ons diep van binnen kalmeert en “masseert”. Als we ons nog meer ontspannen opent de fijne laag van dit gevoel zich als een lens, die meer: “licht” of energie binnen laat en uitgebreide “foto`s” van de ervaring maakt. Kum Nye I p.18

IMG_20181021_131434

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.