Gevoelens wijd maken

“Ga heel rustig zitten in de zithouding en adem zacht en gelijkmatig. Je mond is een klein beetje open. Denk aan een prachtige herinnering en laat die zo werkelijk mogelijk worden. Misschien is het een hele gelukkige tijd uit je jeugd, je eerste liefde of een mooie plek in de natuur, met velden en een rivier, waar je wel eens gewandeld hebt. Hoe voel je je? Creëer de positieve energie van die herinnering en maak hem steeds wijder. Laat je lichaam warmer worden en adem wat hoger in je borstkas, totdat je je heel vrolijk voelt. Sluit je ogen en versterkt het gevoel van vrolijkheid tot je het ook werkelijk in je lichaam voelt.

Verwijd dit gevoel met heel je lichaam zodat het alles doordringt en je niet meer precies weet of het binnen of buiten is of waar de grens ligt. Maak het nog wijder, tot vijf of zes centimeter buiten je lichaam. Jij bent het centrum van het gevoel en vanuit het centrum beweegt het naar alle kanten, in oneindige rimpelingen en gelaagdheden. 

Haal nu dit vitale gevoel langzaam terug in je lichaam, je kunt het bijna echt zien. Laat deze energie lichaam en geest verbinden en zuiveren. Ga hier ongeveer 15 tot 20 minuten mee door: verwijd het gevoel eerst, maak het groter en groter, en brengt het dan terug in je lichaam en je zintuigen. Als je dit steeds doet wanneer je mooie ideeën, beelden of gevoelens hebt, wordt je zintuiglijke waarneming heel scherp en grondig. 

Doe deze oefening regelmatig, een paar weken achter elkaar, liefst dagelijks.” van Tarthang Tulku; Kum Nye I p.39

Gevoelens wijd maken | "Ga heel rustig zitten in de zithouding en adem zacht en gelijkmatig. Je mond is een klein beetje open. Denk aan een prachtige herinnering en laat die zo werkelijk mogelijk worden. Misschien is het een hele gelukkige tijd uit je jeugd, je eerste liefde of een mooie plek in de natuur, met velden en een rivier, waar je wel eens gewandeld hebt. Hoe voel je je? Creëer de positieve energie van die herinnering en maak hem steeds wijder. Laat je lichaam warmer worden en adem wat hoger in je borstkas, totdat je je heel vrolijk voelt. Sluit je ogen en versterkt het gevoel van vrolijkheid tot je het ook werkelijk in je lichaam voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.