“Protectie en projectie”

“Onderzoek de thema`s en verhalen waarop de mentale activiteit zich lijkt te richten. Wat zijn de doelen waartoe deze verhalen dienen? Voor welke plannen worden ze gebruikt? Stel deze vraag niet alleen analytisch, maar ook door diepere en meer complete verhalen te onderzoeken. Merk op het gevoel van op afstand te zijn dat dit onderzoek mogelijk maakt, zelf het resultaat is van een verhaal. Blijf naar diepere, completere verhalen te zoeken. Ergens in dit proces zal misschien de inhoud van de verhalen wegvallen, zodat houdingen zoals hoop en vrees, angst en verwachting actief blijven, zonder de gebruikelijke bijverschijnselen.”

Citaat uit het boek “Liefde voor Kennis” van Tarthang Tulku

"Protectie en projectie" | "Onderzoek de thema`s en verhalen waarop de mentale activiteit zich lijkt te richten. Wat zijn de doelen waartoe deze verhalen dienen? Voor welke plannen worden ze gebruikt? Stel deze vraag niet alleen analytisch, maar ook door diepere en meer complete verhalen te onderzoeken. Merk op het gevoel van op afstand te zijn dat dit onderzoek mogelijk maakt, zelf het resultaat is van een verhaal. Blijf naar diepere, completere verhalen te zoeken. Ergens in dit proces zal misschien de inhoud van de verhalen wegvallen, zodat houdingen zoals hoop en vrees, angst en verwachting actief blijven, zonder de gebruikelijke bijverschijnselen."

Kunstwerk van Aleksandra Jadczuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.