“Gedachten voelen”

“Ga de verbinding na tussen gedachten en de positieve, negatieve of neutrale gevoelens die erbij horen. Merk op hoe het observeren zowel de gevoelens als de gedachten beïnvloedt. Gaan gevoelens aan gedachten vooraf, of andersom? Is het ene de basis voor de andere? Overheerst het ene het andere, of omvat het ene het andere?

Wanneer je zonder commentaar of oordeel kan observeren, zal een rustige kalmte ontstaan, die een nog nauwkeuriger onderzoek mogelijk maakt.”

Citaat uit het boek van Tarthang Tulku: Liefde voor Kennis

"Gedachten voelen" | "Ga de verbinding na tussen gedachten en de positieve, negatieve of neutrale gevoelens die erbij horen. Merk op hoe het observeren zowel de gevoelens als de gedachten beïnvloedt. Gaan gevoelens aan gedachten vooraf, of andersom? Is het ene de basis voor de andere? Overheerst het ene het andere, of omvat het ene het andere?

Kunstwerk van Aleksandra Jadczuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.