Door ontspanning ontdekken we een hele nieuwe manier van zijn.

“We herinneren ons allemaal wel momenten waarop we ons heel levend voelden en de wereld nieuw en veelbelovend leek, als een bloementuin op een mooie lentemorgen. Ongeacht de omstandigheden die tot zo`n moment leiden, is er ineens een gevoel van verhevigde vitaliteit, gesteund door een intuïtief weten dat alle elementen met elkaar in harmonie zijn. De lucht trilt van leven. Ons lichaam voelt gezond en energiek, ons denken is helder en vol vertrouwen. Onze waarneming krijgt iets glanzends en doorzichtigs. Elk aspect van de omgeving streelt de zintuigen: kleuren zijn extra levendig, klanken melodieus en geuren zoet. Alle aspecten van de ervaring gaan volmaakt samen en alles vibreert; de gewone grens tussen binnen- en buitenwereld vervloeit. Niets is vast en we voelen ons ruim en open en handelen trefzeker en met volmaakt gemak.

De essentie van zo`n ervaring is evenwicht, waaruit een diep gevoel van bevrediging en verfrissing ontspruit dat ver uitgaat boven wat we gewoonlijk “geluk” noemen.  Kum Nye is de kunst van het ontwikkelen van dit evenwicht. Door te ontspannen ontdekken wij een hele nieuwe manier van zijn, een open perspectief waarin we intens genieten van de integratie van lichaam, verstand, zintuigen, gevoel en omgeving.” KN I p 13.

 

IMG_20180410_085936

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.