Het lichaam

”Terwijl je voelt hoe de adem het lichaam verlaat en daar weer naar terugkeert, kun je je geleidelijk aan bewust worden van een zacht, warm gevoel in je nek en je keel. Geniet hiervan en wardeer deze zachte warmte, terwijl je dit gevoel laat versmelten met je bewustzijn, laat dat gevoel dan nog rijker en dieper worden. Laat deze warmte zich geleidelijk verder uitbreiden naar je schouders en je hart en naar boven naar je hoofd, van daaruit door je hele lichaam, en diep tot in je spierweefsels,  je spieren en organen, tot zelfs in je cellen doordringen.

Deze zelfde zachte warmte kan zich ook in de ruimte om je lichaam heen uitbreiden. Stel je voor dat deze ruimte zelf warm, zacht, vriendelijk, kalm en rustig wordt…Wanneer je deze rustige stilte met je bewustzijn aanraakt, kun je voelen hoe haar zachte warmte zich een stukje voorbij je huid uitbreidt…Van binnen is het lichaam heel rustig; aan de buitenkant is alles zacht en kalm. Je zintuigen zullen deze gevoelens ten zeerste waarderen en de binnenkant en buitenkant laten versmelten tot een stille, rustige ruimte…..Deze interactie tussen binnen en buiten is als het zwemmen in een rustig meer terwijl het geleidelijk donkerder wordt, je voelt je kalm en blij. Je keel, hoofd, buik en je hart zijn ontspannen; de stilte is als een baby die slaapt.”

Citaat van het boek:“ Bewustzijn, concentratie en energie”  van  Tarthang Tulku

Het lichaam | ”Terwijl je voelt hoe de adem het lichaam verlaat en daar weer naar terugkeert, kun je je geleidelijk aan bewust worden van een zacht, warm gevoel in je nek en je keel. Geniet hiervan en wardeer deze zachte warmte, terwijl je dit gevoel laat versmelten met je bewustzijn, laat dat gevoel dan nog rijker en dieper worden. Laat deze warmte zich geleidelijk verder uitbreiden naar je schouders en je hart en naar boven naar je hoofd, van daaruit door je hele lichaam, en diep tot in je spierweefsels,  je spieren en organen, tot zelfs in je cellen doordringen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.