Hoe te oefenen

” Als je eenmaal geproefd hebt van innerlijke ontspanning, zal je lichaam je beste gids zijn.”

 

”Echte oefening die lichaam en geest verenigd, brengt onze energieen weer tot leven en geeft ons kracht in ons dagelijks leven. We worden bevrijd van negativiteit, ontevredenheid en verwarring, omdat we in staat zijn onszelf rechtstreeks voldoening te geven ipv ilusies na te jagen.

Kum Nye oefeningen zetten een positief helingsproces in werking, dat ons zowel mentaal en emotioneel als fysiek voedt. Deze oefeningen zijn ontworpen om met lichaam en geest in contact te komen en al doende deze met elkaar in harmonie te brengen. Ze stimuleren de bewustwording van het lichaam, de zintuigen en de geest en beinvloeden niet alleen de fysieke systemen van het lichaam, maar ook de fijne energieen en de emoties. Elke oefening vermindert zowel fysieke als psychologische spanningen en stimuleert gevoelens die tot fysiek en mentaal evenwicht leiden.

Als wij onze gewaarwordingen meer smaak geven en echt in ons lichaam brengen, kunnen we ze met onze zintuigen en gedachten wijder maken. Als wij adem en aandacht aan elk gevoel toevoegen, verandert dit in helende, versterkende energie. Mischien zijn wij in het begin niet in staat om bij de wortels van elk gevoel te komen maar als we de gevoelens rijker maken groeien ze snel. Een “ negatief “ gevoel, zoals haat of angst, kunnen we mengen met onze positieve gewaarwordingen en herinneringen, zoals melk bij thee. We kunnen het meer smaak geven en vermengen, totdat er geen onderscheid meer is tussen positieve en negatieve gevoelens. Als de stroom van gevoelens eenmaal gestimuleerd is en alle aspecten van lichaam en geest verbindt, wordt elke oefening een gelengeheid om de ontspanning te ontdekken die kenmerkend is voor de harmonieuze relatie tussen lichaam, adem, zintuigen, denken en omgeving. Het denken en de adem ondersteunen de zintuigen en de zintuigen ondersteunen lichaam, adem en denken. Lichaam en geest worden een. “ Kum Nye deel 1 p. 143,144.

kn_exercise_22afb

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.