Het uitbreiden van tijd en positieve gevoelens

” Ondanks de grote schoonheid van positieve ervaringen lijken ze maar kort te duren. Door op een vaardige wijze met bewustzijn en concentratie om te gaan, kunnen we deze kortstondigheid uitdagen en leren om de duur van positieve ervaringen te verlengen.

Iedere keer als er positieve gevoelens opkomen, kunnen we de kracht van concentratie gebruiken om de rijke gewaarwordingen langer te laten duren, ze verdiepen en er meer van genieten. Als de gevoelens beginnen te verdwijnen kunnen wij onze aandacht er op richten om ze weer te heroveren en daar opnieuw van genieten. We kunnen de kostbare momenten waarop we ons licht en open voelen, koesteren; ons gewaar worden van ons hart zoals de vreugde van een glimlach of de bijzondere intimiteit van een liefdevolle blik dat teweeg kan brengen. We kunnen deze rijke en aangename gevoelens uitnodigen om als eregasten diep in ons hart te verblijven. ” p.208/209 uit het boek van Tarthang Tulku: Bewustzijn, concentratie en energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.