Emoties Transformeren

“Ga goed in evenwicht staan met je voeten dicht bij elkaar en je rug recht. Kruis  je armen voor je borst en houd je schouders met je handen vast, je ellebogen naar beneden. Houd je benen bij elkaar en je hielen op de grond; begin dan langzaam door je knieën te buigen met je rug recht, alsof je op een lage stoel gaat zitten. Bewaar bij het omlaag gaan een innerlijk gevoel van evenwicht, zonder gespannen te worden. Als je in deze houding een eindje door je knieën bent gegaan, kan het zijn dat strakke spieren je verhinderen verder te gaan en dat je hielen van de grond beginnen te komen. Houd dan stil en lokaliseer de spanning- die kan in je bekken of in je benen zitten. Laat de spanning los en ga verder naar beneden, terwijl je rug recht blijft. Lang voordat je een hurkzit bereikt zul je een speciale plek voelen die je in contact brengt met evenwicht en energie. Misschien moet je eerst een beetje op en neer bewegen om de juiste plek te vinden. Het kan zijn dat je hitte in je lichaam omhoog voelt komen en je kunt gaan schudden. Je zult druk op je knieën voelen. Houd contact met deze gewaarwordingen en blijf een tot vijf minuten in deze houding staan- met je kin een beetje ingetrokken en je rug recht. Concentreer je op de energie in je wervelkolom. Kom dan heel langzaam weer rechtop en laat de spanning vrijkomen. Sta drie tot vijf minuten heel stil met je armen langs je lichaam. Herhaal vervolgens de oefening twee keer, terwijl je na elke herhaling rustig blijft staan of gaat zitten. Ga dan tien tot vijftien minuten in de zithouding zitten, terwijl je de gevoelens die door deze beweging opgeroepen zijn, wijder laat worden. De nauwe relatie tussen ons lichaam, onze zintuigen en onze emoties stellen ons in staat onze algehele evenwichtstoestand via een fysieke houding te beïnvloeden.  Meestal brengen onze emoties ons uit ons evenwicht. In deze oefening kunnen we een sterke emotie zoals wrok of angst transformeren door de energie van de emotie te gebruiken en ons evenwicht te bewaren, ipv deze via negativiteit te verspillen. Als je deze houding lang genoeg vasthoudt, zal er pure energie door heel je lichaam gaan stromen. Verken, terwijl je met deze oefening bezig bent, de spanningen binnen in je die je uit je evenwicht brengen en laat ze los. Ga ook na of er een herinnering is die je gespannen maakt en ontspan deze, zodat zij als een vloeistof gaat stromen. Laat je adem, zacht en licht, in de plekken gaan waar je de blokkades voelt. Ook wanneer een emotie zo sterk is dat het vasthouden zich uit als pijn, breng je je adem in de pijn totdat er ontspanning optreedt en je een kern van nieuwe energie ontdekt. Houd je buik ontspannen zodat de energie die vanuit je benen omhoog komt door je ruggegraat kan stromen en over je hele lichaam verdeeld kan worden. Sluit je ogen en ga naar binnen om je innerlijk evenwicht te voelen. Al doende kun je na enige tijd de oefening moeiteloos uitvoeren. Deze oefening stimuleert alle energieën in het onderlichaam, bevordert de werking van hormonen en de bloedsomloop.”  Kum Nye I p.76-77. 1509798120791

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.