De Kracht van de Ademhaling

“De ademhaling kan een krachtige bondgenoot zijn op het geestelijke pad, en kennis, gewaar zijn en voedsel geven aan ons lichaam en onze geest.
we leven in het ritme van de ademhaling en door in harmonie te komen met haar patronen vinden wij een brede weg die direct naar onze innerlijke natuur leidt.
om de kracht van het vermogen van de adem te waarderen, moeten wij twee soorten ademhaling onderscheiden. Het eerste is de uiterlijke ademhaling, ons fysieke ademen.
Wanneer de meditatie zich verder ontwikkelt, wordt deze ademhaling zachter en stiller, en laat ons een tweede, meer subtiele adem herkennen. Gelijkmatig, stil en vol gevoel circuleert deze innerlijke adem door ons hele wezen.
De innerlijke adem brengt door haar relatie met de energiecentra van het lichaam krachtige veranderingen teweeg. Wanneer de energie door deze centra stroomt, zijn wij zowel mentaal als fysiek gezond. De energie van de subtiele ademhaling herstelt het evenwicht, verlicht spanningen en blokkades, terwijl het de integratie tussen lichaam en geest bevordert. ”  uit het boek “Verborgen Vrijheid” van Tarthang Tulku.

 

IMG_20180319_105259

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.