Gevoel wakker maken

“Ga rustig zitten en laat de geest zich diep ontspannen, alsof je in een diepe vijver kijkt, zuiver als kristal en blauw als de open hemel. Stel je de vijver voor als heel stil en kalm; nodig deze intense kalmerende kwaliteit uit in je lichaam. Adem haar in, en laat haar via de keel de longen in gaan; voel hoe zij het hart verwarmt en de buik ontspant. Wanneer zich geluiden voordoen, luister naar de stilte die doorgaat, terwijl het geluid zelf komt en gaat. Laat geest en lichaam die stilte binnengaan, en haar volgen als zij dieper wordt en uitdijt. Wanneer er gevoelens opkomen, geef je er dan over, terwijl je helemaal ontspant. Laat worden gaan, laat concepten gaan, laat interpretaties gaan, en word eenvoudig één met welk gevoel er ook opkomt. Versmelt met het gevoel, proef de kalmte en geniet van de stilte die geest en lichaam omhult. Geluiden komen en gaan; gedachten komen door de geest drijven als wolken door de lucht, maar de kalmte blijft. Rust in die kalmte maar toch dynamische ruimte, open voor communicatie van binnen en buiten.”  geschreven door Tarthang Tulku uit het boek: “Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn”

Gevoel wakker maken | "Ga rustig zitten en laat de geest zich diep ontspannen, alsof je in een diepe vijver kijkt, zuiver als kristal en blauw als de open hemel. Stel je de vijver voor als heel stil en kalm; nodig deze intense kalmerende kwaliteit uit in je lichaam. Adem haar in, en laat haar via de keel de longen in gaan; voel hoe zij het hart verwarmt en de buik ontspant. Wanneer zich geluiden voordoen, luister naar de stilte die doorgaat, terwijl het geluid zelf komt en gaat. Laat geest en lichaam die stilte binnengaan, en haar volgen als zij dieper wordt en uitdijt. Wanneer er gevoelens opkomen, geef je er dan over, terwijl je helemaal ontspant. Laat worden gaan, laat concepten gaan, laat interpretaties gaan, en word eenvoudig één met welk gevoel er ook opkomt. Versmelt met het gevoel, proef de kalmte en geniet van de stilte die geest en lichaam omhult. Geluiden komen en gaan; gedachten komen door de geest drijven als wolken door de lucht, maar de kalmte blijft. Rust in die kalmte maar toch dynamische ruimte, open voor communicatie van binnen en buiten."  geschreven door Tarthang Tulku uit het boek: "Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn"

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.