Pijn en emotionaliteit verzachten

“Wanneer intense pijn of sterke emoties opkomen, probeer dan om afstand te scheppen, zodat de scherpte van het gevoel je niet direct raakt. Je kunt pijn misschien visualiseren als een stroom buitenaardse wezens die op je af komen, kwaadaardige wezens die je kunt weerstaan met de kracht van je gewaarzijn. Voel gewaarzijn uitstralen als een krachtveld dat de pijn-wezens kunnen aanraken, maar niet binnendringen. Gebruik gewaarzijn om de scherpe emotie of pijn op een afstand te houden. Die kan zo dichtbij komen dat je de vibraties ervan direct voelt, maar laat de emotie of pijn niet binnenkomen.

Als je dit krachtveld kunt uitbreiden, als je afstand kunt scheppen tussen jezelf en de pijn, zal die je niet direct raken en kun je aan de volle kracht van zijn scherpte ontsnappen. Als je niet weet hoe je die afstand moet scheppen, gebruik dan je geheugen om mooie ervaringen naar boven te laten komen, breng ze naar het heden, intensiveer ze en concentreer je op het openen van een kleine ruimte tussen jou en de pijn. Dan kun je toelaten dat energie die ruimte verder vergroot zodat die kan functioneren als je bescherming.”  citaat uit het boek: Kum NYe De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn” van Tarthang Tulku.

 

 

IMG_0050

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.