Korte Adem

“Begin met ontspannen…Observeer de stroom en intensiteit van de adem als je in- en uitademt, en laat de bewegingen zachter worden en een natuurlijke ritme vinden. Luister aandachtig naar de adem als die de longen binnengaat en door alle delen van het lichaam circuleert. Voel het uitzetten en samentrekken als de adem de borstkas ingaat, het middenrif een teken geeft om te ontspannen en vervolgens de onderbuik in stroomt. Voel hoe de adem je inwendige organen  aanraakt en binnenstroomt, en hoe de ritmische uitzetting en samentrekking van je adem ze masseert en een stroom van gevoel stimuleert die verwarmt en revitaliseert. Laat je in deze gevoelens zinken, proef hun zoetheid en luister of je hun tonen hoort, zelfs als die zich manifesteren als stilte. Na enkele weken, merk je misschien veranderingen op in de kwaliteit van deze stilte en van de gevoelens die opkomen als je luistert. Geniet van de kalmte die deze gevoelens oproepen; laat die kalmte dieper worden en zich uitbreiden, door verder te ontspannen en in de gevoelens te ademen.”  Citaat van het boek: Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn”  van Tarthang Tulku.

KNzittenafb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.