Geluk genereren van binnenuit

“Kum Nye verlicht de spanning die de zintuigen afsloot en de geest kalmte en voldoening ontnam. Kum Nye opent de zintuigen wijder voor schoonheid en vreugde en herstelt ons innerlijk licht, waardoor we in staat zijn om het sap uit allerhande ervaringen te halen. Als onze beoefening zich ontwikkelt, kunnen onze percepties ons heel aangename verrassingen bezorgen. Geluiden, beelden, geuren, kleuren, objecten, herinneringen, positieve gevoelens, en wensen, zelf negatieve gedachten en emoties kunnen opkomen, soms heel intens. Kum Nye stelt ons in staat om de kwaliteiten van alle ervaringen te smelten, de essentiële sappen eruit te persen en die te transformeren in pure energie. Zelfs kwaliteiten die we misschien hebben leren bedwingen, zoals passie, boosheid en agitatie, kunnen rijke bronnen van energie zijn. Als we leren hoe wij de woorden en dialogen kunnen wegnemen, en bij de energie zelf blijven, kunnen  we zelfs deze sterke energie zuiver ervaren als krachtige vitaliteit. ”  Citaat uit het boek: Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn” geschreven door Tarthang Tulku.

 

IMG_20181204_154718

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.