De geest onze metgezel maken

” Op de een of andere manier manifesteren wij ons in deze fysieke vorm, maar wij weten niet hoe gevoelens opkomen, of hoe de atomen, deeltjes en elektronen die ons lichaam vormen, zich gedragen. Wij zijn op veel manieren een mysterie voor onszelf. Toch weten wij dat de geest ons allerlei sensaties presenteert; de geest fabriceert heel goede verhalen en zijn presentaties zijn levendig gedetaileerd met indrukken, achtergrondinformatie en beelden van toekomstige mogelijkheden.

Als wij de geest kunnen bevrijden van deze twijfels, zorgen en spelletjes spelende dialogen die hem onder druk zetten en afleiden, kan de geest ons een veel gelukiger manier van zijn bezorgen. Kum Nye – beofening  openbaart de lichtheid van gevoel die door al onze mentale activiteit stroomt. Kum Nye nodigt ons uit om het momentum van het voelen zelf binnen te gaan, en de spelletjes van de geest te ervaren vanauit een meer afstandelijk perspectief.

Zodra wij niet meer in het speelveld van de geest gevangen zitten, kunnen wij de talenten van de geest productiever gebruiken om onszelf te verzekeren van een voorspoediger levensreis en intimiteit te ervaren met ons eigen wezen. Dit is de manier waarop we een goede metgezel kunnen zijn voor onszelf.”  Citaat uit het boek: “ Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn” geschreven door Tarthang Tulku.

.BE36C79A-7696-41AB-952F-915B4B51ADA7.gif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.