Adem, energie, gevoel

“Kum Nye is gebaseerd op een veelomvattend inzicht in het lichaam: hoe zijn inwendige stelsels werken, hoe die onderling verbonden zijn en hoe ze geactiveerd worden door energie (vayu) die erdoorheen circuleert. Vijf verschillende soorten energie bepalen het algehele leefmilieu van het lichaam. Sommige circuleren in spieren, bloedvaten, zenuwen, en andere weefsels: sommige zijn specifiek voor de zes zintuigelijkenorganen, en andere ondersteunen de functies van de spijsvertering, het nierstelsel en het autonome zenuwstelsel. De voornaamste vayu is de energie van de adem, die alle vitale organen, waaronder lever, hart, longen en nieren stimuleert, en ons hele fysieke systeem ondersteunt. Oefeningen die gebaseerd zijn op mindfulness van de adem kunnen de energiecirculatie door heel het lichaam verbeteren en de gezondheid van onze vitale organen bevorderen.”

Citaat uit het boek:  “ Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn”  geschreven door Tarthang Tulku.

IMG_20181216_143403

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.