De gevoelsstroom levendig maken

“ Energie stroomt in het hartchakra, en circuleert van daaruit naar alle delen van het lichaam. Als je inademt door neus en mond, de kaak los en ontspannen, voel dan hoe de adem de keel aanraakt en opent, en gespannen plekken in keel en nek aanraakt en opent, en gespannen plekken in keel en nek ontspant.

Laat, als de keel ontspannen aanvoelt, de adem het hart aanraken, en het laven met warmte. Het hart verdient onze zorg en ons mededogen….Het hart klopt trouw voor ons, uur na uur, dag na dag, het deelt onze vreugdes en doorstaat ons leed in goede en slechte tijden, en het doet altijd zijn best om aan onze eisen te voldoen.

Richt je gedachten op je hart en gebruik deze mogelijkheid om het liefde en waardering te schenken. Volg je gevoelens als zij wegebben en toestromen met de adem, het hart aanrakend als een zachte massage. Ontspan diep in de gevoelens; laat ze je volledig omhullen met zachte warmte. Het gevoel van levendigheid dat door de ontspanning is opgewekt, stroomt door de chakra’s, zintuigen en lichaamstelsels, zowel naar buiten als naar binnen uitstralend. “

Citaat uit het boek van Tarthang Tulku: “ Kum Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn”

IMG_20190103_151742

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.