Het ontwikkelen van rijke gevoelsdiepten

“Wanneer we ons vermogen ontwikkelen om rijke gevoelsdiepten te ervaren, wordt leven een continue symfonie van gevoelens die gedurende de hele dag versmelten en harmoniëren, ons ondersteunend met belangstelling, creativiteit en positieve gedachten. Wanklanken zullen voorkomen, maar ook zij lossen op en gaan over in het inherent vreugdevolle en verheffende momentum van het zich ontvouwende leven. Hoe meer we afgestemd raken op de positieve aspecten van het ervaren, en hoe meer goede gevoelens zich verzamelen in lichaam en geest, hoe  completer  we ze belichamen.

Geleidelijk aan bouwen we een voorraad vreugde op die die de zegeningen van gelukzaligheid oproept in onze beoefening.

Gelukzaligheid kan niet gekocht worden met materiële rijkdommen of ons door anderen gegeven kan worden, maar we kunnen haar uitnodigingen en ervoor zorgen dat zij zich ontwikkelt.

Eenmaal tot wasdom gekomen, wordt gelukzaligheid ons eigendom, onze eigen creatie, en zij straalt door elke actie van ons lichaam, onze worden en onze geest heen.

Wanneer er moeilijke tijden aanbreken, kunnen we terugvallen op deze zegeningen om onze balans te herstellen en met liefde en waardering contact te zoeken met anderen.

Hoe inspirerend het ook mag zijn om te theoretiseren over wat mogelijk is, onderricht zonder oefening verwijdert ons misschien alleen maar verder van de vitaliteit van de directe ervaring…

Als wij ook toegang hebben tot deze rijkdommen, zijn we het aan onszelf verplicht om ze te ontwikkelen, en Kum Nye reikt ons een methode aan. Dus we hoeven er niet voor terug te schrikken om onze ervaring binnen te gaan en die innig te omhelzen, voorbij het niveau van concepten. Door onze eigen belichaming te zien als een kostbare bron, kunnen we vreugde vinden…

Wij kunnen onze zintuigen helen en ze transformeren tot onze beste vrienden en trouwe metgezellen; we kunnen de vreugde en vrede terugwinnen die ons menselijk erfgoed zijn en een voorbeeld worden voor anderen die eenzaam en geïsoleerd zijn, kwetsbaar voor frustratie en pijn. “

Citaat van Tarthang Tulku uit het boek: “Kun Nye De betekenis van vreugde, de betekenis van zijn.”

IMG_20190103_151504-EFFECTS

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.