“Overvloed aan positieve kennis”

“Zelfs als we gericht zijn op succes in ons werk is het onze eerste verantwoordelijkheid om voor onszelf te zorgen. Dit betekent dat we moeten leren om te vertrouwen op innerlijke kennis, die een vriendelijker en betrouwbaarder gids is dan welke vriend ook…Als we werk gebruiken als voertuig om bewustzijn, concentratie en energie te verfijnen ontwikkelen we op een natuurlijke manier deze innerlijke kennis en ontdekken al snel de blijvende waarde daarvan voor onszelf en anderen…

De innerlijke kennis over de manier waarop menselijke vaardigheden ontwikkelt kunnen worden is uiterst positief; we kunnen haar aan anderen weggeven zonder dat we zelf iets verliezen. Zoals we voor onszelf zorgen kunnen we ook anderen van dienst zijn, helpen, begeleiden en raad geven….Als werk toegang wordt naar kennis is alles wat we doen zinvol en creatief. Elke dag is een uitdaging om je doelen te bereiken, een voorjaarstuin met nieuwe zaden die tot prachtige bloemen ontluiken. De verzorging van deze tuin is een voortdurende verrukking en onze reactie op elke nieuwe uitdaging verdiept ons plezier. Door op vaardige wijze schoonheid te scheppen en onze investering van tijd energie tot bloei te brengen, kunnen we ons leven verrijken en de oogst van onze verworvenheden met anderen delen.”

Citaat uit het boek: “Bewustzijn, concentratie en energie” van Tarthang Tulku

"Overvloed aan positieve kennis" | "Zelfs als we gericht zijn op succes in ons werk is het onze eerste verantwoordelijkheid om voor onszelf te zorgen. Dit betekent dat we moeten leren om te vertrouwen op innerlijke kennis, die een vriendelijker en betrouwbaarder gids is dan welke vriend ook...Als we werk gebruiken als voertuig om bewustzijn, concentratie en energie te verfijnen ontwikkelen we op een natuurlijke manier deze innerlijke kennis en ontdekken al snel de blijvende waarde daarvan voor onszelf en anderen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.