“Lichte concentratie”

“ Je kunt deze concentratie tijdens je werk ontwikkelen door een taak tegelijk te doen en al je aandacht te wijden aan dat wat je aan het doen bent, terwijl je je bewust bent van elk relevant detail. Blijf je concentreren op een taak totdat je klaar bent, begin dan aan de volgende taak en vervolg het proces. Je zult merken dat je helderheid en inzicht zich verdiepen en een natuurlijk onderdeel worden van waar je ook mee bezig bent.

Met een grotere vaardigheid om je te concentreren ontstaat mindfulness, een gewaarzijn van iedere nuance in voelen en denken, van iedere handeling die wordt verricht. Mindfulness is de combinatie van concentratie, helderheid en gewaarzijn die op zelfs het kleinste detail van de ervaring gericht wordt. “

Citaat uit het boek van Tarthang Tulku: “ Skillful means”.

“Lichte concentratie” | “ Je kunt deze concentratie tijdens je werk ontwikkelen door een taak tegelijk te doen en al je aandacht te wijden aan dat wat je aan het doen bent, terwijl je je bewust bent van elk relevant detail. Blijf je concentreren op een taak totdat je klaar bent, begin dan aan de volgende taak en vervolg het proces. Je zult merken dat je helderheid en inzicht zich verdiepen en een natuurlijk onderdeel worden van waar je ook mee bezig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.