“Meditatie; Laat zijn wat is”

“ Wees stil en ontspannen en probeer niet om iets te doen. Laat alles – gedachten, gevoelens, en ideeën – onbelemmerd door uw bewustzijn stromen. Grijp u niet vast aan de ideeën of gedachten die opkomen en probeer ze niet te manipuleren. Wanneer u het gevoel heeft dat u tijdens meditatie iets moet doen dan maakt u het alleen maar moeilijker. Laat de meditatie het zelf doen.

Nadat wij geleerd hebben om de gedachten voorbij te laten stromen, zullen de gedachten rustiger worden en bijna verdwijnen. Dan zult u achter een gedachtenstroom een gevoel ervaren dat de grondslag van meditatie is. Wanneer u met deze oase van rust achter uw innerlijke dialogen in aanraking komt, laat de gewaarwording hiervan dan sterker worden. Dan kunt u in deze stilte blijven. Want in deze stilte is er niets dat gedaan moet worden: er is geen reden om iets teweeg te brengen of te stoppen. Laat alles gaan…

Meditatie ontstaat slechts uit zichzelf, zoals de ochtendzon; het innerlijk bewustzijn straalt op een natuurlijke manier wanneer het eenmaal is aangeraakt. Maar om dit innerlijk bewustzijn te vinden is een dagelijkse oefening noodzakelijk en daarom is het belangrijk om tijd vrij te maken voor meditatie. “

Citaat uit het boek van Tarthang Tulku: Open Bewustzijn, die je kan kopen bij lotus design winkel bij Nyigma Centrum Amsterdam

https://www.lotusdesignwinkel.nl/dharma-boeken/535-open-bewustzijn-.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.