“Tijd Omdraaien”

“Laat de gebeurtenissen van de laatste paar uur de revue passeren te beginnen met het huidige moment en vervolgens verder teruggaand inde tijd. Beelden, geluiden, smaken, gesprekken, gedachten, oordelen en interpretaties en ook andere herinneringen kunnen in de terugblik worden betrokken. In welk opzicht herbeleef je deze herinneringen? Vanuit welk gezichtspunt? Kan je dat ook afwisselen? Je kan deze oefening aan het einde van de dag doen om helderheid te ontwikkelen of resten van spanningen op te lossen. Als alternatief kan je, ipv in het heden met de terugblik te beginnen, situatie die in een verder verleden liggen de revue laten passeren.”

Uit het boek: “Liefde voor Kennis” van Tarthang Tulku

"Tijd Omdraaien" | "Laat de gebeurtenissen van de laatste paar uur de revue passeren te beginnen met het huidige moment en vervolgens verder teruggaand inde tijd. Beelden, geluiden, smaken, gesprekken, gedachten, oordelen en interpretaties en ook andere herinneringen kunnen in de terugblik worden betrokken. In welk opzicht herbeleef je deze herinneringen? Vanuit welk gezichtspunt? Kan je dat ook afwisselen? Je kan deze oefening aan het einde van de dag doen om helderheid te ontwikkelen of resten van spanningen op te lossen. Als alternatief kan je, ipv in het heden met de terugblik te beginnen, situatie die in een verder verleden liggen de revue laten passeren."

Kunstwerk van Aleksandra Jadczuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.